Jeg har brukt ørepropper i mange år nå. Først og fremst fordi jeg er musiker og artist og lever konstant i ”faresonen” med høye lydnivåer på scenen. Når jeg spiller med band er det svært viktig og holde lydnivået nede på scenen for å unngå  Tinnitus, (øresus).

Tinnitus får du som regel etter årevis (månedsvis) med alt for høyt lydnivå i studio eller på scenen, eller på en støyende arbeidsplass. Husk at stillheten er for mange verdsatt høyere enn verdens vakreste musikk,  det er derfor uhyre viktig og ikke miste den. Jeg bruker derfor «Inear» monitoring under band-konsertene mine, slik at jeg kan bestemme lydnivået mitt sjøl, og på øvelser bruker jeg støpte ørepropper fra Hørselslaben med et filter som senker lydnivået med 25 desibel.

Disse proppene bruker jeg alltid når jeg kjører motorsykkel også, slik at jeg slipper det støyende vindsuset, men samtidig hører trafikken rundt meg. Hvis jeg går i byen med lukket headset og hører på musikk, bruker jeg 15 db støypropper. Det er altfor fort gjort å gi på for mye volum for å bli kvitt trafikkstøyet rundt deg, og før du vet ordet av det går du rundt og hører på musikk på et alt for høyt volum. Vær varsom!

Hilsen Finn Kalvik

http://www.finnkalvik.no/