Har endelig fått somla meg til å skaffe meg ny monofon, slik at jeg kan bruke de formstøpte hørselvernene sammen med Icom jaktradio’n min. Øreproppene fungerer slik at de både forsterker lyder og demper veldig høy lyd, som et vanlig elektronisk hørselvern.

Sammen med de formstøpte øreproppene fuglte det også med ei teleslynge. Denne slynga er bare en ledning med en liten metallbit på, som kobles til monofonen via en ledning. Slynga har en rundt halsen under jakka, så den er ikke i veien for noe som helst.

Trådløse signaler går fra teleslynga rundt halsen og rett opp i øreproppen i øret. Man slipper altså den irriterende ledningen opp til øret, som har en tendens til å henge seg fast i både våpen og vegetasjon.

Jeg var litt spent på hvordan lyden var fra jaktradio’n, og om det ble dårligere forbindelse og mye skraping, men der ble jeg gledelig overrasket. Lyden var helt perfekt. Volumet regulerer man bare på jaktradio’n som vanlig.

Jaktapparatet kan virkelig anbefales. Først og fremst for at den tar vare på vår dyrbare hørsel, men også fordi den er genial til bruk sammen med jaktradio. Prisen kan synes høy i utgangspunktet, men for å sikre seg mot øresus og å ikke lenger klare å høre losen når man runder 50 år, så synes jeg det er en billig investering.

Tor Ola Dehli
www.storfangst.no